Retouren en annuleren

Op deze pagina vindt je alle informatie met betrekking tot het retourneren van de bestelling.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Nachtrust brengt in sommige gevallen kosten in rekening voor het retourneren.

• De retourkosten zijn €95,- voor orders die we bij je thuis komen ophalen met onze bezorgdienst. 
• De retourkosten zijn €150,- voor bedden of boxsprings die we bij je thuis komen ophalen met onze bezorgdienst. 
• Retourneren is gratis via GLS. Uiteraard kun je de producten ook via een andere vervoerder retourneren, dan zijn de kosten wel voor jou. Retourneren via GLS is alleen mogelijk voor beddengoed artikelen. Meer informatie vind je hier.

Herroepingstermijn

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen.

Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Bekijk het 'Herroepingsformulier'

Voorwaarden geretourneerde artikelen:

• Het product dient geretourneerd worden in originele staat. Het product mag geen gebruikssporen bevatten.
• Het product dient (indien redelijkerwijs mogelijk) in de originele verpakking te worden geretourneerd.
• Het product dient binnen een termijn van 14 dagen retour worden gemeld bij ons via info@nachtrust.nl

Hoe je het product retourneert:

1. Je kunt per e-mail: info@nachtrust.nl uw GLS retourlabel aanvragen
2. Per mail ontvang je een GLS retourlabel dat je op het pakket bevestigd.
3. Pak het product (indien redelijkerwijs mogelijk) in de originele verpakking in.
4. Geef het pakket af bij een GLS pakketshops bij jou in de buurt. Meer informatie staat hier: https://gls-group.com/NL/nl/ontvangen/retourneren

Uitgezonderd van het herroepingsrecht zijn:

Uitgesloten van het herroepingsrecht zijn: dekens, lakens en kussens. Artikelen waarvan de verzegeling na levering is verbroken. Deze producten zijn namelijk om redenen van hygiëne niet geschikt om te worden teruggezonden wanneer de verzegeling na levering is verbroken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.

Indien je slechts een deel van jouw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. 

Buiten de herroepingstermijn

Heb je een artikel gekocht en gaat dit kapot buiten de herroepingstermijn van 14 dagen? Wij volgen bij het afhandelen van artikelklachten uiteraard de wet en de algemene voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. Als consument heb je rechten op basis van de wet. 

Terugbetalingstermijn

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Ontbinding financieringsovereenkomst

Heb je betaald via SprayPay dan regelen wij de restitutie voor jou. Ook nu geldt dat nadat het product bij ons is binnengekomen binnen 8 werkdagen het geld wordt teruggestort. De financieringsovereenkomst wordt automatisch ontboden als je gebruik maakt van het herroepingsrecht.

Retouradres

Nachtrust Beuningen B.V.
t.a.v. afdeling retouren
Hadrianussingel 31
6642 AH Beuningen

Waardevermindering bij beschadiging*.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

* = Dit geldt enkel op online bestellingen en op bestellingen die met onze bezorgservice zijn geleverd.